Snabbkurs i hur saker funkar i Amerika

Standard

Okej, när jag och Nick började prata om att flytta hit så sa jag att jag ville att vi skulle sätta oss ner med hans pappa när vi var här i somras för att få veta vad han fortfarande betalar för för Nick och hur mycket saker och ting kostar och hur saker funkar här i USA. Jag kan ju det mesta i Sverige, man vet liksom hur saker fungerar i det land man är uppväxt i. Men här känns det som att jag inte har en aning. Jag vet inte ens vilken affär som är bäst om jag vill köpa leggings. 

Men nu känns det som att jag har fått en ofrivillig snabbkurs i det mesta. Nicks operation av handen, läkarbesöken som det involverade och hur sjukvårdsförsäkringarna funkar här, om man har en förstås. 

Sen kraschade ju Nicks dator, så nu försöker vi fixa det. Han ringer runt till folk för att höra vad de tar för att fixa sånt. 

Och som att vi inte har haft tillräckligt med utgifter de senaste dagarna så upptäckte vi att Buddy, Nicks hund, har en infektion på pungen. Och att ta honom tlíll vetrinären kostade en massa också. Och vi har lämnat in ett prov så att de kan testa om han har hook-worms. Små parasiter med vassa tänder som kommer in genom huden och suger ens blod. Usch!

Shit vad dyrt det känns att bo här. Men nu vet vi i alla fall vissa grejer som vi måste förbereda oss på att kunna betala. Så nu gäller det att bygga upp en buffert fort som attan och hoppas att inget mer hinner hända den här veckan. Eller den närmaste tiden för den delen.

Advertisements

2 responses »

  1. Parasiter! Läskigt! Det är väl inget som ni kan få ?
    Ja, du man inser att man har det otroligt tryggt här i Sverige.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s